PVC stolarija

 

Znate li da su neadekvatna vrata i prozori uzrok gubitka i do 50% topline u nekim prostorima te da se kroz prozore gubi čak 10 puta više topline nego kroz zidove? To su samo neki od razloga zbog kojih biste trebali dobro razmisliti o tome koje ćete prozore i vrata koristiti bilo da je riječ o Vašoj kući, stanu ili poslovnom prostoru. S razlogom je danas  PVC stolarija najzastupljenija na tržištu građevinske stolarije, a u daljnjem tekstu ćemo Vam i pobliže objasniti zašto.

Pored suvremenog i modernog dizajna, glavna prednost PVC stolarije jest izrazito dobra toplinska izolacija koja može, ukoliko je dobro postavljena uštedjeti i do 70% gubitaka topline, što će se jako pozitivno odraziti na troškove grijanja. Isto tako, PVC stolarija ima jako dobru zvučnu izolaciju te je pogodna za korištenje u prostorima koji se nalaze blizu gradskih jezgrI i prometnih mjesta. Prozori od PVC-a, uz koje se koriste odgovarajuća stakla, mogu se uvrstiti u zvučno-izolacijski razred 5.

Više od 60% ukupno proizvedenih PVC vrata i prozora ima vijek trajanja duži od 40 godina. PVC stolarija otporna je na sve vremenske uvjete, jednostavna je za čišćenje te Vam može pružiti velike uštede pri održavanju. Istraživanje je pokazalo da su troškovi održavanja drvenih prozora, uzevši u obzir vremenski period od 25 godina, do 1800% veći nego troškovi održavanja PVC prozora.

PVC materijal ne zagađuje okoliš, u potpunosti se može reciklirati te ispunjava najviše ekološke standarde.

Ako govorimo sa aspekta zdravog načina života, brige za okoliš i okolinu definitivno je izbor PVC stolarija. Ona je intertan materijal. Što znači da svojim prisustvom na utječe na okolinu u kojoj se nalazi. Za razliku od ostalih materijala koji se nalaze u našem okruženju.

 

ALU stolarija

 

Aluminijska ili ALU stolarija uspješno se na tržište probila prvenstveno zahvaljujući svojem elegantnom i modernom dizajnu te dugotrajnom vijeku trajanja. Danas se ALU stolarija koristi u svim manjim i većim poslovnim prostorima, trgovačkim centrima, stanovima i kućama.

ALU stolariju krasi visoka čvrstoća i statička stabilnost te se zbog toga preporučuje za „pokrivanje“ otvora većih dimenzija. Zbog svoje čvrstoće, statičke izdržljivosti i estetike ALU stolarija danas je prvi izbor za većinu poslovnih prostora. Još jedna prednost proizvoda od aluminija je to što možete birati između velikog broja boja i nijansi za vaše prozore i vrata.

Ono po čemu su aluminijski proizvodi specifični jest postupak eloksiranja. Eloksiranje je postupak površinske zaštite proizvoda tako što se na aluminiju napravi zaštitni sloj debljine 15-20 mikrona koji predstavlja trajno rješenje protiv korozije.

No, u današnje vrijeme je definitivno najzastupljenija zaštita aluminija: praškasto elektrostatsko farbanje ili kako svi to volimo nazivati “plastifikacija”. Plastifikacija je danas 95 % primjenjena u zaštiti aluminija. Ne samo zbog kvalitete, bolje zaštite aluminija (60-130 mikrona ovisno o vrsti boje), već i zbog ekološkog pristupa. Naime prije 2 godine odlukom EU uvedena je beskromatska priprema aluminija prije plastifikacije. Uz sve to u plastifikaciji je mogućnost boja gotovo neograničen.

U mogućnosti smo Vam ponuditi i HWR boje (high weather resistance) odnosno visoko vremenski otporne boje . Sve ove opcije Vam može ponuditi ALU BEN.